Massages

Soorten massages en behandelingen


Voetreflexmassages (ter ontspanning)

Via drukpunten op de voet kunnen specifieke klachten worden behandeld. Te denken valt bijvoorbeeld aan:……… Ook voor totale ontspanning is een voetreflexmassage een goede keus.Tevens is het mogelijk om via de metamorfose massage (waarbij naast aandacht aan de voet ook aandacht wordt besteed aan hoofd….vul aan…) te werken aan uw persoonlijke ontwikkeling. Als u tegen dingen aan loopt of u hikt tegen het nemen van een beslissing aan kan de metamorfose massage uitkomst bieden. Dingen vallen op hun plek. Veel gehoorde opmerkingen (ook van mensen die er helemaal niet tegen kunnen als andere mensen aan hun voeten zitten): wat voel ik me ontspannen, ik loop op wolkjes,…

Voetreflexbehandelingen
nav specifieke klachten waarvoor een wekelijkse behandeling geldt wordt een behandelplan opgezet voor de duur van 6 tot 8 weken..

Ontspanningsmassages / Totale lichaamsmassage
Als er bij klimop wordt gesproken over een totale lichaamsmassage dan hebben we het ook over een totale lichaamsmassage :rug, billen,benen voeten, tenen, armen, vingers nek, hoofd, borst en buik. Zelf ben ik regelmatig teleurgesteld geweest in massages die aangaven een totale massage aan te bieden, maar waarbij de voeten, handen, borst en/of buik gedeelte niet worden mee genomen. Natuurlijk geldt ten alle tijden dat uw wil/mening gerespecteerd wordt. Heeft u liever dat een bepaald gedeelte van uw lichaam niet wordt gemasseerd (bv de billen) dan laten we dat achterwege. Verder is een totale lichaamsmassage niet hetzelfde als een erotische massage. Deze vorm van massages kunt u buiten deze praktijk vinden. Uw kunt kiezen uit een aantal varianten: 60 minuten en 90 minuten. Deelmassages zijn ook bespreekbaar. Bijvoorbeeld een hoofd, nek, rug, schouder massage.

Stoelmassages
De stoelmassage vindt plaats op een speciaal ergonomisch gevormde stoel. Uw hoofd, nek, rug, schouders, armen, vingers en een gedeelte van uw heupen worden gemasseerd. Veel gehoorde opmerkingen zijn: ik voel me weer helemaal ontspannen, vrij (zie ook boek 100 massages) Belangrijk om te vermelden is dat deze vorm van massage niet geschikt is voor dames die minder dan 3 maanden zwanger zijn of zwanger willen worden. Stoelmassage is een vorm van drukpuntmassage waarbij de mogelijkheid bestaat dat de baarmoeder samentrekt en dat u op deze manier het vruchtje kunt verliezen. Tevens geldt dat ik geen mensen masseer met een te lage bloeddruk (specificeer….). De drukpunten die ik aanraak hebben het gevolg dat uw bloeddruk zich verlaagt. Voor mensen die echter een te hoge bloeddruk hebben geldt dat deze massage een positief effect zou kunnen hebben. Over het algemeen geldt (als stelregel geldt): als u mag sporten, mag u ook van deze massagevorm genieten. Bij de stoelmassage kunt u kiezen voor 15 minuten, 20 minuten en de 30 minuten variant. Voor deze massage variant geldt dat u een bezoek kunt boeken op mijn praktijk, bij uw thuis (mits 3 mensen achtereenvolgens gemasseerd kunnen worden en u binnen een omtrek van 10 km woont), maar ik kom ook graag langs op uw werk om u en uw collega’s te masseren. Voor uw werkgever gelden er een aantal voordelen. Bij regelmatige stoelmassages daalt het ziekteverzuim (dit effect is vanaf een half jaar en langer merkbaar), het werkt preventief op RSI- muisarmen, na de massage kunnen medewerkers er echt weer helemaal tegen aan, men is weer gefocussed en last but not least, veel medewerkers zien het toch als een cadeautje van de werkgever en zijn daardoor wellicht bereid tot het zetten van een stapje meer. Verder geldt dat de stoelmassages, onder bepaalde voorwaarden, belastingvrij kunnen worden verstrekt. Zie voor verdere informatie en onderbouwing ook bijgaande links.

Metamorfose massage
Hier komt nog een tekst

Intuïtieve behandeling
Een intuïtieve behandeling dan laat u de keuze bij mij liggen. Ik stem mij op u af en wat u nodig heeft. Het kan hierdoor zijn dat u één van de hiervoor genoemde massages krijgt, een healing of een combinatie.

Back to top

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.