Massages

Soorten massages en behandelingen

Stoelmassages
Een stoelmassage is een hele effectieve massage die in korte tijd het gevoel geeft weer helemaal vrij en ontspannen te zijn. De stoelmassage vindt plaats op een speciaal ergonomisch gevormde stoel waarbij de kleding gewoon aanblijft. Uw hoofd, nek, rug, schouders, armen, vingers en een gedeelte van uw heupen worden gemasseerd. Deze massage is ook geschikt als uw nek vastzit en u niet meer goed naar links of rechts kunt kijken. Bij de stoelmassage kunt u kiezen voor de 20 minuten en de 30 minuten variant.

Belangrijk om te vermelden is dat deze vorm van massage niet geschikt is voor dames die minder dan 3 maanden zwanger zijn of zwanger willen worden. Stoelmassage is een vorm van drukpuntmassage waarbij de mogelijkheid bestaat dat de baarmoeder samentrekt en dat u op deze manier het vruchtje kunt verliezen. Tevens geldt dat ik geen mensen masseer met een te lage bloeddruk. De drukpunten die ik aanraak hebben het gevolg dat uw bloeddruk zich verlaagt. Voor mensen die echter een te hoge bloeddruk hebben geldt, dat deze massage een positief effect zou kunnen hebben. De stelregel hier is: als u mag sporten, mag u ook van deze massagevorm genieten.

Voor deze massage variant geldt dat u een bezoek kunt boeken in mijn praktijk, bij uw thuis (mits 3 mensen achtereenvolgens gemasseerd kunnen worden en u binnen een omtrek van 10 km woont), maar ik kom ook graag langs op uw werk om u en uw collega’s te masseren.

Voor uw werkgever gelden er een aantal voordelen. Bij regelmatige stoelmassages daalt het ziekteverzuim (dit effect is vanaf een half jaar en langer merkbaar), het werkt preventief op RSI- muisarmen, na de massage kunnen medewerkers er echt weer helemaal tegen aan, men is weer gefocussed en last but not least, veel medewerkers zien het toch als een cadeautje van de werkgever en zijn daardoor wellicht bereid tot het zetten van een stapje meer. Verder geldt dat de stoelmassages, onder bepaalde voorwaarden, belastingvrij kunnen worden verstrekt. Zie voor verdere informatie en onderbouwing ook bijgaande links.

Metamorfosemassage
Via de metamorfose massage is het mogelijk te werken aan uw persoonlijke ontwikkeling. Als u tegen dingen aan loopt of u hikt tegen het nemen van een beslissing aan kan de metamorfose massage uitkomst bieden. Dingen vallen op hun plek.  De massage vindt liggend plaats waarbij u gewoon gekleed blijft. Door zachte aanraking van uw voeten, handen en hoofd kunt u een diepe ontspanning ervaren en helderheid ontvangen ten aanzien van vraagstukken waar u tegenaan loopt of mee zit.

Voetreflextherapie (klachtenbehandelingen)
Alle lichaamsdelen en organen zijn weerspiegeld in uw voeten. Ook eventuele blokkades komen op uw voeten tot uitdrukking. Door op de juiste plekken (reflexpunten) druk te geven worden deze lichaamsdelen en organen beïnvloed, waardoor de energie weer kan gaan stromen. Een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld naar aanleiding van uw specifieke klachten. In gemiddeld 6 tot 8 wekelijkse behandelingen zullen deze verdwijnen of verminderen of zult u verlichting ervaren.

Voetreflexmassages (ter ontspanning)
Ook voor totale ontspanning is een voetreflexmassage een goede keus. Dit is een losse behandeling waarbij ik kijk naar eventuele blokkades. Veel gehoorde opmerkingen (ook van mensen die er helemaal niet tegen kunnen als andere mensen aan hun voeten zitten): wat voel ik me ontspannen, ik loop op wolkjes, alsof ik een uur yoga heb gedaan. Lekker tot rust komen dus.

Ontspanningsmassages (complete lichaamsmassage)
Als er bij Klimop wordt gesproken over een totale lichaamsmassage dan hebben we het ook over een totale lichaamsmassage: rug, billen, benen voeten, tenen, armen, vingers nek, hoofd, borst en buik. Zelf ben ik regelmatig teleurgesteld geweest in massages die aangaven een totale massage aan te bieden, maar waarbij de voeten, handen, borst en/of buik gedeelte niet worden mee genomen. Natuurlijk geldt ten alle tijden dat uw wil/mening gerespecteerd wordt. Heeft u liever dat een bepaald gedeelte van uw lichaam niet wordt gemasseerd (bv de billen) dan laten we dat achterwege. Verder is een totale lichaamsmassage bij mij niet hetzelfde als een erotische massage. Deze vorm van massages kunt u alleen buiten deze praktijk vinden. De duur van de massage is 60 minuten. Deelmassages zijn ook bespreekbaar. Bijvoorbeeld een hoofd, nek, rug, schouder massage.

Back to top

Reacties zijn gesloten.